Σεμινάριο
“Premium finger food σε μικρά ποτήρια verrines”

VERRINES 1
VERRINES 2
Η Σχολή Γαστρονομίας Chef d’Oeuvre ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις και τεχνικές στη μαγειρική ανά τον κόσμο, διοργανώνει ένα πρωτότυπο σεμινάριο με θέμα τα ορεκτικά σε ποτηράκια «verrines».

Ο όρος «verrine» προέρχεται από τη γαλλική λέξη, που σημαίνει μικρό ποτήρι και μέσα σε αυτό σερβίρονται συνήθως ορεκτικά ή κυρίως πιάτα ή και επιδόρπια, σε μικρότερη ποσότητα αλλά σε μεγαλύτερη ποικιλία.

Το "verrine" αποτελεί τη μοντέρνα εκδοχή παρουσίασης φαγητού και υποδηλώνει, στον κόσμο της μαγειρικής, ένα πιάτο που σερβίρεται κατακόρυφα, επιτρέποντας μια διαφορετική αισθητική σε σύγκριση με ένα φαγητό που σερβίρεται οριζόντια σε πιάτο και λόγω του μικρού μεγέθους του, δίνει τη δυνατότητα περισσότερων διαφορετικών γευστικών επιλογών.

Τη γνώση και την τεχνική της δημιουργίας συνταγών μέσα σε μικρά ποτήρια, θα παρουσιάσει ο γνωστός chef Αλέξανδρος Παπανδρέου και σίγουρα σε αυτό το σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα ζήσουν, υπό την καθοδήγησή του, μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία ευφάνταστων γευστικών συνδυασμών όπως:

• Ceviche λαυράκι με ελαφριά κρέμα chipotle και βρώσιμα λουλούδια
• Καπνιστό χέλι με mousse ταραμά και σαλάτα από φρέσκα μυρωδικά
• Κρέμα φέτας με τοματίνια confi και τραγανά sticks από ελληνική πίτα
• Gazpacho με αφρό μπλε τυριού
• Πανακότα παντζάρι με creme anglaise αρωματισμένη με lime και βουτυράτο φιστίκι Αιγίνης

Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με γευσιγνωσία όλων των finger food σε verrines με συνοδεία κατάλληλης οινικής επιλογής.



Χορηγοί Εταιρίες : Arla Foods, Εταιρία Ιχθυοκαλλιέργειας Β.Γείτονας, Πίτες Αλεξάκη, Οινοποιείο Κτήμα Μουσών.

Πότε: Τετάρτη 10/04/2024, ώρα 14.00-17.00
where
Πού: Σχολή Γαστρονομίας Chef d’Oeuvre, Χέυδεν 20, 10434, Αθήνα
where
Chef - Εισηγητής: Αλέξανδρος Παπανδρέου
where
Κόστος: 80 €
where
Εγγραφή: ‘Εως Δευτέρα 08/04 ή μέχρι συμπληρώσεως των θέσεων
where
Επίπεδο: Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους, από ερασιτέχνες έως επαγγελματίες!


Η εγγραφή κατοχυρώνεται κατόπιν κατάθεσης στους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς:
Alpha Bank: GR2101403340334002001000036
Τρ. Πειραιώς: GR6701717360006736116140479
Δικαιούχος: Chef d’Oeuvre

Είναι απαραίτητο να αναγράφεται το όνομα του καταθέτη.

ℹ Πληροφορίες: ☎️ τηλ. 210 8231935, 210 8237758, Γραμματεία Σχολής Chef d’Oeuvre (10.00 – 17.00)
alex
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Σεμινάριο
“Premium finger food σε μικρά ποτήρια verrines”
CHEF D’ OEUVRE
ΣΧΟΛΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

*Συμπληρώστε υποχρεωτικά