Σπουδές Ζαχαροπλαστικής - Αρτοποιίας | CHEF D’ OEUVRE

Διάρκεια φοίτησης: 7 μήνες

Ζαχαροπλαστική - Αρτοποιία

Η Ζαχαροπλαστική είναι μία πολύ εξειδικευμένη και απαιτητική τέχνη, γιατί πρέπει να συνδυάζει την καλλιτεχνία µε την άριστη γεύση και τη μαζική παραγωγή µε τη σταθερή και καλή ποιότητα. Το γεγονός επίσης ότι η Ζαχαροπλαστική και η Αρτοποιία πρέπει να ακολουθούν τις σύγχρονες απαιτήσεις για πιο υγιεινή και διαιτητική διατροφή, αλλά και για όμορφη παρουσίαση των παρασκευασμάτων, τις κάνει να ξεχωρίζουν στο χώρο των γαστρονομικών τεχνών και οι τεχνίτες ζαχαροπλάστες & αρτοποιοί να είναι από τους πλέον περιζήτητους και καλά αμειβόμενους στο χώρο.

Η σχολή CHEF D’ OEUVRE είναι από τα λίγα εξειδικευμένα Κέντρα Εκπαίδευσης της Ζαχαροπλαστικής Τέχνης & Αρτοποιίας, όχι µόνο στην Ελλάδα αλλά και στον Ευρωπαϊκό χώρο.

zacharoplastiki artopoiia

Πρόγραμμα Σπουδών

Η σχολή CHEF D’ OEUVRE είναι η μόνη που δίνει τη δυνατότητα, με το ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα σπουδών της, μέσα σε επτά μήνες, να εκπαιδεύσει σωστά και υπεύθυνα τους νέους υποψήφιους επαγγελματίες τόσο στη Ζαχαροπλαστική Τέχνη όσο και στην Αρτοποιία, δίνοντάς τους πολύ μεγάλο πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας, μαθαίνοντας δύο ειδικότητες.

Το πρόγραµµα σπουδών απαρτίζεται από:

Εκπαίδευση στη σχολή

Διάρκεια 7 μήνες

Πρακτική Άσκηση

Διάρκεια 3 - 4 μήνες

Διάρκεια φοίτησης: 7 μήνες

Αρτοποιία

Η Αρτοποιία είναι ανεξάρτητη εξειδικευμένη ενότητα όπου οι σπουδαστές γίνονται γνώστες της τεχνολογίας προϊόντων αλεύρου, της μηχανικής αλεύρων και της επεξεργασίας τους. Εκπαιδεύονται στις τεχνικές και μεθόδους της σύγχρονης και παραδοσιακής αρτοποιίας καλύπτοντας όλο το φάσμα παραγωγής προϊόντων.

Επίσης οι σπουδαστές διδάσκονται κρύα κουζίνα, όλα τα σφολιατοειδή και την αλμυρή ζαχαροπλαστική, για να είναι σε θέση να καλύψουν τις σύγχρονες απαιτήσεις των αρτοποιείων και ζαχαροπλαστείων, τα οποία αναλαμβάνουν την κάλυψη δεξιώσεων και άλλων υπηρεσιών τροφοδοσίας (catering).

artopoiia

Για όσους ενδιαφέρονται να σπουδάσουν μόνο Αρτοποιία, λειτουργεί ανεξάρτητο τμήμα με φοίτηση που διαρκεί 7 μήνες, από τον Νοέμβριο έως και τον Μάιο.

Eκδήλωση ενδιαφέροντος