Εκπαίδευση

Τα προγράμματα σπουδών σε όλες τις ειδικότητες περιλαµβάνουν µαθήµατα και τεχνικές που έχουν σκοπό να δηµιουργήσουν σύγχρονους επαγγελµατίες µε άριστη θεωρητική κατάρτιση, αλλά και εµπειρία, που αποκτάται µε τα εργαστήρια και την πρακτική εξάσκηση των σπουδαστών.

Οι καθηγητές και οι chefs που διδάσκουν στην CHEF D’ OEUVRE είναι από τους πλέον γνωστούς και επαγγελµατικά καταξιωµένους στον ελληνικό και στο διεθνή χώρο. Το σηµαντικότερο µέρος της εκπαίδευσης που είναι οι εργαστηριακές εφαρµογές, γίνεται στις ιδιόκτητες σύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις της σχολής και µε τη συµµετοχή όλων των σπουδαστών στις παραγωγικές διαδικασίες.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα στην CHEF D’ OEUVRE είναι το γεγονός πως όλα τα μαθήματα είναι εντατικά και μόνο επάνω στο αντικείμενο κάθε ειδικότητας, χωρίς να σπαταλάται χρόνος σε μαθήματα γενικής παιδείας. Το αποτέλεσμα είναι ότι στο ίδιο χρονικό διάστημα οι σπουδαστές της CHEF D’ OEUVRE αποκτούν ακόμη και διπλάσια επαγγελματική επιδεξιότητα από σπουδαστές άλλων σχολών.

Αυτή είναι και η διαφορά του επιπέδου επαγγελματικής κατάρτισης που έχουν οι σπουδαστές μας και το οποίο φαίνεται στους χώρους εργασίας ή στη πρακτική και τους κάνει περιζήτητους στην αγορά εργασίας.

ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ :

Α. ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ : Από Νοέμβριο έως και Μάιο

Όπου γίνονται τα θεωρητικά µαθήµατα, οι εργαστηριακές εφαρµογές, οι παρουσιάσεις, τα επιµορφωτικά σεµινάρια και οι επισκέψεις στους χώρους εργασίας γνωστών ξενοδοχείων και εστιατορίων. Στο τέλος της περιόδου γίνονται οι τελικές εξετάσεις του επιπέδου.

H CHEF D’ OEUVRE είναι η μοναδική σχολή στην Ελλάδα που δίνει τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν, να σπουδάσουν ταυτόχρονα μέσα σε 16 μήνες τη Μαγειρική και τη Ζαχαροπλαστική, αποκτώντας έτσι δύο διπλώματα και ένα τεράστιο πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας. Επίσης για τους σπουδαστές που επιθυµούν να επεκτείνουν τις σπουδές τους στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων Εστίασης, λειτουργεί το διάρκειας 6 μηνών Μεταπτυχιακό Τµήµα Διοίκησης Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (FOOD & BEVERAGE MANAGEMENT).

Β. ΠΡΑΚΤΙΚΗ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ : Από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο

Όπου οι σπουδαστές εφαρµόζουν όλα αυτά που διδάχθηκαν, κάνοντας πρακτική εξάσκηση, υπό την επίβλεψη της σχολής, στα µεγαλύτερα και πιο γνωστά ξενοδοχεία και εστιατόρια, µε τα οποία διατηρεί πολυετείς συνεργασίες η CHEF D’OEUVRE.
Κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης οι σπουδαστές αµείβονται µε µισθό εξασκούµενου. Η πρακτική εξάσκηση των σπουδαστών γίνεται µε την επιµέλεια των αρµοδίων του ειδικού Τµήµατος Πρακτικής Εξάσκησης που λειτουργεί στη CHEF D’ OEUVRE.

Mε την πρακτική εξάσκηση οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν την εµπειρία του επαγγέλµατος, να γνωρίσουν από κοντά τους χώρους εργασίας, τους chefs και τους ανθρώπους που στο µέλλον θα συνεργασθούν, ενώ παράλληλα εξασφαλίζεται και η αρχή της επαγγελµατικής τους σταδιοδρομίας.

Το Δεύτερο Επίπεδο δίνει τη δυνατότητα Εξειδίκευσης σε τομείς που επιλέγουν οι σπουδαστές, όπου εκπαιδεύονται πλέον σε συνθήκες μαζικής παραγωγής, με παρασκευές της Διεθνούς και Ελληνικής Γαστρονομίας με κάθε εξειδικευμένη τεχνική ακριβώς σαν επαγγελματίες chef.

Εγκαταστάσεις

Η Σχολή Μαγειρικής CHEF D’OEUVRE στεγάζει τις εκπαιδευτικές της δραστηριότητες σε δύο ιδιόκτητα νεοκλασικά κτίρια, στην Πλατεία Βικτωρίας, µε σύγχρονες εγκαταστάσεις συνολικού εµβαδού 1500 τ.µ.

Και τα δύο κτίρια βρίσκονται δίπλα στο σταθμό ΗΣΑΠ της  Βικτωρίας και η κεντρική τους θέση εξυπηρετεί την πρόσβαση με οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς.

Οι άριστα εξοπλισμένες κτιριακές εγκαταστάσεις της Σχολής περιλαµβάνουν:

• Αίθουσες θεωρητικής διδασκαλίας με εποπτικά μέσα εκπαίδευσης

•  Ειδικά διαµορφωµένη αίθουσα συνεδρίων και διαλέξεων

• Τέσσερα υπερσύγχρονα επαγγελµατικά εργαστήρια µαγειρικής, ζαχαροπλαστικής, µπαρ

• Αίθουσα εκθέσεων και παρουσιάσεων

• Αίθουσα προβολών

• Οργανωµένη Βιβλιοθήκη µε εξειδικευµένη ελληνική και ξένη βιβλιογραφία

• Γραφεία καθηγητών και αίθουσα υποδοχής και ενηµέρωσης γονέων

• Αίθουσα Η/Υ και χρήσης Internet

• Εντευκτήριο συνάντησης των σπουδαστών και αποφοίτων της Σχολής

• Αναψυκτήρια

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ : 

Η Σχολή CHEF D’OEUVRE, διαθέτει δική της βιβλιογραφία, για όλες ανεξαιρέτως τις ειδικότητες, με δικά της επαγγελματικά εγχειρίδια και βιβλία, ειδικά για κάθε εξειδικευμένο μάθημα που διδάσκεται στη Σχολή.

Το βιβλίο με τίτλο “Το βιβλίο Μαγειρικής της Σχολής CHEF D’OEUVRE
που διδάσκεται στο πρώτο έτος τών Τμημάτων Μαγειρικής της Σχολής και αποτελεί πρότυπο για τα Ελληνικά δεδομένα, βραβεύτηκε στο Διεθνή Διαγωνισμό GOURMAND ως το καλύτερο Επαγγελματικό Βιβλίο Μαγειρικής και αποδεικνύει τό υψηλό επίπεδο τεχνικής εκπαίδευσης παρουσιάζοντας ακριβώς όλες τις εργαστηριακές εφαρμογές που γίνονται από τους πρωτοετείς σπουδαστές της Σχολής αλλά και την μεθοδολογία που ακολουθείται.