ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΦΟΙΤΗΣΗΣ : 2 ETH

Η ειδικότητα του chef είναι το πιο απαραίτητο και καλά αµειβόµενο επάγγελµα στο χώρο των Εστιατοριακών και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων.

Για να καθιερωθεί κάποιος σήµερα σαν επαγγελµατίας Chef χρειάζονται προσπάθεια, εµπειρία, καλλιτεχνική φύση και προπάντων γνώσεις.

Το πρόγραµµα σπουδών του Τµήµατος Μαγειρικής Τέχνης CHEF D’ OEUVRE, καλύπτει κάθε απαίτηση της σύγχρονης Γαστρονοµίας και είναι διαµορφωµένο έτσι ώστε να δηµιουργεί σωστούς επαγγελµατίες chefs, ικανούς να αναλάβουν αµέσως υπεύθυνες θέσεις στον επαγγελµατικό χώρο.

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ :

Α' ΈΤΟΣ Β' ΈΤΟΣ
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ I ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ II
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
ΥΓΙΕΙΝΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΑΝΑΤΟΜΙΑ - ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΙ ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΟ - ΕΛΕΓΧΟΣ
ΤΡΟΦΟΓΝΩΣΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΕΔΕΣΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ - ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ - ΠΟΤΑ

Οι καθηγητές και οι chefs που εκπαιδεύουν τους σπουδαστές είναι γνωστοί και καταξιωµένοι τόσο στον ελληνικό όσο και στο διεθνή χώρο µε πολυετή επαγγελµατική και εκπαιδευτική εµπειρία και πλούσιο συγγραφικό έργο.

Η µεθοδολογία της εκπαίδευσης είναι υψηλότατων προδιαγραφών, για την εφαρµογή της οποίας χρησιµοποιούνται τα πλέον σύγχρονα εποπτικά µέσα διδασκαλίας.

Τα Εργαστήρια της CHEF D’ OEUVRE διαθέτουν ολοκληρωµένο επαγγελµατικό εξοπλισµό, δίνοντας στους σπουδαστές την δυνατότητα να εκπαιδευθούν σε µοντέρνους τρόπους µαζικής παραγωγής εδεσµάτων, όµοιους µε εκείνους που θα συναντήσουν στην επαγγελµατική σταδιοδροµία τους.

Το µάθηµα της Γαστρονοµίας Ι & ΙΙ που είναι το βασικό και στα δύο έτη, περιλαµβάνει την Θεωρία Κουζίνας, το Συνταγολόγιο και τις Παρουσιάσεις Κατασκευών, ενώ παράλληλα µε τις Εργαστηριακές Εφαρµογές οι σπουδαστές µαθαίνουν να παρασκευάζουν σαν επαγγελματίες τα σπουδαιότερα δηµιουργήµατα της διεθνούς γαστρονοµίας αλλα και να δημιουργούν δικές τους συνταγές.

Η σχολή μαγειρικής CHEF D’ OEUVRE δίνει µεγάλη βαρύτητα στην πλούσια Ελληνική κουζίνα, παραδοσιακή, σύγχρονη και δηµιουργική. Το πλήρες πρόγραµµα εφαρµογών καλύπτει κάθε τοµέα της Μαγειρικής Τέχνης έτσι ώστε οι σπουδαστές να µπορούν, σε σύντοµο διάστηµα, να καλύψουν µε επαγγελµατικό τρόπο κάθε µαγειρική παρασκευή.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ :

Α. ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ : Από Oκτώβριο έως και Μάιο

Όπου γίνονται τα θεωρητικά µαθήµατα, οι εργαστηριακές εφαρµογές, οι παρουσιάσεις, τα επιµορφωτικά σεµινάρια και οι επισκέψεις στους χώρους εργασίας γνωστών ξενοδοχείων και εστιατορίων. Στο τέλος της θεωρητικής περιόδου γίνονται οι προαγωγικές εξετάσεις του έτους.

Β. ΠΡΑΚΤΙΚΗ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ : Από Ιούνιο έως και Αύγουστο

Όπου οι σπουδαστές εφαρµόζουν όλα αυτά που διδάχθηκαν, κάνοντας πρακτική εξάσκηση, υπό την επίβλεψη της σχολής, στα µεγαλύτερα και πιο γνωστά ξενοδοχεία και εστιατόρια, µε τα οποία διατηρεί πολυετείς συνεργασίες η CHEF D’OEUVRE.
Κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης οι σπουδαστές αµείβονται µε µισθό εξασκούµενου. Η πρακτική εξάσκηση των σπουδαστών γίνεται µε την επιµέλεια των αρµοδίων του ειδικού Τµήµατος Πρακτικής Εξάσκησης που λειτουργεί στη CHEF D’ OEUVRE.

Mε την πρακτική εξάσκηση οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν την εµπειρία του επαγγέλµατος, να γνωρίσουν από κοντά τους χώρους εργασίας, τους chefs και τους ανθρώπους που στο µέλλον θα συνεργασθούν, ενώ παράλληλα εξασφαλίζεται και η αρχή της επαγγελµατικής τους σταδιοδροµίας. Το πρώτο έτος συμπληρώνεται με την ολοκλήρωση της πρακτικής.

ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΤΟΣ οι σπουδαστές εκπαιδεύονται πλέον σε συνθήκες μαζικής παραγωγής, θα φτιάξουν κάθε παρασκευή της Διεθνούς και Ελληνικής Γαστρονομίας με κάθε εξειδικευμένη τεχνική ακριβώς σαν επαγγελματίες chef.

Κατα τη διάρκεια του δευτέρου έτους όλοι οι σπουδαστές που επιθυμούν να εργασθούν προωθούνται σε θέσεις εργασίας απο το τμήμα Επαγγελματικής Αποκατάστασης της σχολής.

Στο τέλος του δευτέρου έτους, τον Ιούνιο, δίνονται οι Τελικές εξετάσεις για να αποκτήσουν το Δίπλωμά τους.

Ολοκληρώνοντας τον κύκλο σπουδών στη CHEF D’ OEUVRE οι σπουδαστές είναι πλέον έτοιµοι να εργαστούν σαν επαγγελµατίες µάγειροι σε κάθε είδους ή κατηγορίας επιχείρηση.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στα +30 210 8237758 & +30 210 8231935.