- CHEF D’ OEUVRE - http://www.chefdoeuvre.gr/web -

Η Εκπαίδευση

Posted By info On 19th May 2006 @ 20:35 In Συνταγές της σχολής | Comments Disabled

training.jpg

Τα προγράµµατα σπουδών σε όλες τις ειδικότητες, περιλαµβάνουν µαθήµατα και τεχνικές που έχουν σκοπό να δηµιουργήσουν σύγχρονους επαγγελµατίες µε άριστη θεωρητική κατάρτιση, αλλά και εµπειρία, που αποκτάται µε τα εργαστήρια και την πρακτική εξάσκηση των σπουδαστών.
Οι καθηγητές και οι chefs που διδάσκουν στην CHEF D’ OEUVRE είναι από τους πλέον γνωστούς και επαγγελµατικά καταξιωµένους στον ελληνικό και στο διεθνή χώρο.
Το σηµαντικότερο µέρος της εκπαίδευσης που είναι οι εργαστηριακές εφαρµογές, γίνεται στις ιδιόκτητες σύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις της σχολής και µε τη συµµετοχή όλων των σπουδαστών στις παραγωγικές διαδικασίες.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα στην CHEF D’ OEUVRE είναι το γεγονός πως όλα τα μαθήματα είναι εντατικά και μόνο επάνω στο αντικείμενο κάθε ειδικότητας, χωρίς να σπαταλάται χρόνος σε μαθήματα γενικής παιδείας. Το αποτέλεσμα είναι ότι στο ίδιο χρονικό διάστημα οι σπουδαστές της CHEF D’ OEUVRE αποκτούν ακόμη και διπλάσια επαγγελματική επιδεξιότητα από σπουδαστές άλλων σχολών.

 Αυτή είναι και η διαφορά του επιπέδου επαγγελματικής κατάρτισης που έχουν οι σπουδαστές μας και το οποίο φαίνεται στους χώρους εργασίας ή στη πρακτική και τους κάνει περιζήτητους στην αγορά εργασίας.

Στίς ειδικότητες Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής το πρώτο έτος χωρίζεται σε δύο περιόδους:

Α. Τη θεωρητική & εργαστηριακή (από Oκτώβριο έως και Μάιο), όπου γίνονται τα θεωρητικά µαθήµατα, οι εργαστηριακές εφαρµογές, οι παρουσιάσεις, τα επιµορφωτικά σεµινάρια και οι επισκέψεις στους χώρους εργασίας γνωστών ξενοδοχείων και εστιατορίων. Στο τέλος της θεωρητικής περιόδου γίνονται οι προαγωγικές εξετάσεις του έτους.

Β. Την πρακτική (από Ιούνιο έως και Αύγουστο) όπου οι σπουδαστές εφαρµόζουν όλα αυτά που διδάχθηκαν, κάνοντας πρακτική εξάσκηση, υπό την επίβλεψη της σχολής, στα µεγαλύτερα και πιο γνωστά ξενοδοχεία και εστιατόρια, µε τα οποία διατηρεί πολυετείς συνεργασίες η CHEF D’OEUVRE.
Κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης οι σπουδαστές αµείβονται µε µισθό εξασκούµενου. Η πρακτική εξάσκηση των σπουδαστών γίνεται µε την επιµέλεια των αρµοδίων του ειδικού Τµήµατος Πρακτικής Εξάσκησης που λειτουργεί στη CHEF D’ OEUVRE.

Mε την πρακτική εξάσκηση οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν την εµπειρία του επαγγέλµατος, να γνωρίσουν από κοντά τους χώρους εργασίας, τους chefs και τους ανθρώπους που στο µέλλον θα συνεργασθούν, ενώ παράλληλα εξασφαλίζεται και η αρχή της επαγγελµατικής τους σταδιοδροµίας. Το πρώτο έτος συμπληρώνεται με την ολοκλήρωση της πρακτικής.

Κατα το δεύτερο έτος οι σπουδαστές εκπαιδεύονται πλέον σε συνθήκες μαζικής παραγωγής, θα φτιάξουν κάθε παρασκευή της Διεθνούς και Ελληνικής Γαστρονομίας με κάθε εξειδικευμένη τεχνική ακριβώς σαν επαγγελματίες chef. Στο τέλος του δευτέρου έτους, τον Ιούνιο, δίνονται οι Τελικές εξετάσεις για να αποκτήσουν το Δίπλωμά τους.

H CHEF D’ OEUVRE είναι η μοναδική σχολή στην Ελλάδα που δίνει τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν, να σπουδάσουν ταυτόχρονα μέσα σε δύο έτη τη Μαγειρική και τη Ζαχαροπλαστική, αποκτώντας έτσι δύο διπλώματα και ένα τεράστιο πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας. Επίσης για τους σπουδαστές που επιθυµούν να επεκτείνουν τις σπουδές τους στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων Εστίασης, λειτουργεί το µονοετές Μεταπτυχιακό Τµήµα Διοίκησης Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (FOOD & BEVERAGE MANAGEMENT).

Βιβλιογραφία :

Η Σχολή CHEF D’OEUVRE, διαθέτει δική της βιβλιογραφία, για όλες ανεξαιρέτως τις ειδικότητες, με δικά της επαγγελματικά εγχειρίδια και βιβλία, ειδικά για κάθε εξειδικευμένο μάθημα που διδάσκεται στη Σχολή.

Το βιβλίο με τίτλο “Το βιβλίο Μαγειρικής της Σχολής CHEF D’OEUVRE”

που διδάσκεται στο πρώτο έτος τών Τμημάτων Μαγειρικής της Σχολής και αποτελεί πρότυπο για τα Ελληνικά δεδομένα, βραβεύτηκε στο Διεθνή Διαγωνισμό GOURMAND ως το καλύτερο Επαγγελματικό Βιβλίο Μαγειρικής και αποδεικνύει τό υψηλό επίπεδο τεχνικής εκπαίδευσης παρουσιάζοντας ακριβώς όλες τις εργαστηριακές εφαρμογές που γίνονται από τους πρωτοετείς σπουδαστές της Σχολής αλλά και την μεθοδολογία που ακολουθείται.


Article printed from CHEF D’ OEUVRE: http://www.chefdoeuvre.gr/web

URL to article: http://www.chefdoeuvre.gr/web/?page_id=4

Click here to print.