Eκπαιδευτικές ∆ραστηριότητες

Print This Post/Page

Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής

Με στόχο την ποιοτική βελτίωση της εκπαίδευσης αλλά και την καλλιέργεια του πνεύµατος συνεργασίας, ευγενούς άμιλλας και οµαδικότητας µεταξύ των σπουδαστών της, η CHEF D’ OEUVRE, διοργανώνει και συµµετέχει  σε πλήθος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.
Μέσα από τις δραστηριότητες αυτές επιτυγχάνεται η ανάπτυξη της προσωπικής αισθητικής των σπουδαστών και της πολιτιστικής τους παιδείας, η επαγγελµατική τους ενηµέρωση, αλλά και η γνωριµία τους µε τους χώρους της εργασίας, της τέχνης και της δηµιουργίας.

Παιχνίδια με  Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής

·Επαγγελµατικά Σεµινάρια, Επιδείξεις, Παρουσιάσεις.

Η CHEF D’ OEUVRE πραγµατοποιεί επαγγελματικά σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής (αφιερωμένα σε εθνικές κουζίνες και ειδικές τεχνικές), επιδείξεις και  παρουσιάσεις (carving και σκαλίσματα σε φρούτα, λαχανικά, πάγο)και γευσιγνωσίες ποτών,  µε σκοπό την επιµόρφωση των σπουδαστών και αποφοίτων της, επάνω στις εξελίξεις των τεχνικών και µεθόδων του χώρου της Γαστρονοµίας. Επίσης µεγάλες εταιρείες τροφίµων επιλέγουν τη CHEF D’ OEUVRE για να παρουσιάσουν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της, τα νέα προϊόντα που προωθούν στην καταναλωτική αγορά και οι σπουδαστές της, είναι οι πρώτοι επαγγελματίες που τα γνωρίζουν και τα χρησιμοποιούν.

·Συνεργασίες µε σχολές του εξωτερικού

Η CHEF D’ OEUVRE έχει µόνιµη συνεργασία µε αντίστοιχες σχολές της Ευρώπης, µε σκοπό την ανταλλαγή σπουδαστών και καθηγητών καθώς και τη διαρκή ενηµέρωση επάνω σε εκπαιδευτικά και επαγγελµατικά θέµατα.
H συνεργασία της CHEF D’ OEUVRE µε τη διάσηµη  Σχολή Γαστρονοµίας “ LE CORDON BLEU”, τη μεγαλύτερη Σχολή Γαστρονομίας στον κόσμο - με  Σχολές σε Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία και Ασία - επιβεβαιώνει το κύρος, τη διεθνή αναγνώριση και το υψηλό επίπεδο γαστρονομικής εκπαίδευσης που παρέχει στην Ελλάδα η Σχολή CHEF D’ OEUVRE, προσφέροντας στους σπουδαστές της, δυνατότητες εξειδικευµένης εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

·Συµµετοχή σε διαγωνισµούς, διεθνείς εκθέσεις & φεστιβάλ γαστρονοµίας·

Η CHEF D’ OEUVRE έχει αµέτρητες συµµετοχές σε διαγωνισµούς καλλιτεχνικής µαγειρικής, ζαχαροπλαστικής, bartender, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Οι διεθνείς διακρίσεις και τα χρυσά μετάλλια της CHEF D’OEUVRE στο χώρο της γαστρονομίας, την καταξίωσαν ανάμεσα στις καλύτερες Σχολές της Ευρώπης. Η συμμετοχή των πρωτοετών και δευτεροετών σπουδαστών της Σχολής  σε διαγωνισμούς είναι κάθε χρόνο μεγάλη, όπου ξεχωρίζουν για  την τεχνική των κατασκευών τους και τις δημιουργίες που παρουσιάζουν σε κοινό και κριτές, αποσπώντας επάξια πολλά μετάλλια και επαίνους στις κατηγορίες που διαγωνίζονται.Η συνεργασία της Σχολής με το CHEF’S CLUB, την ΕΝΩΣΗ ΜΠΑΡΜΕΝ, την EUROTOQUES κ.ά, και η συμμετοχή των σπουδαστών της CHEF D’OEUVRE σε διαγωνισμούς, εκθέσεις και φεστιβάλ που διοργανώνουν οι φορείς αυτοί, τους δίνουν τη δυνατότητα συλλογής εμπειριών και γνώσεων, οι οποίες σε συνδυασμό  με το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα, διευρύνουν και εμπλουτίζουν την επαγγελματική τους κατάρτιση.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ 2007

Οι σπουδαστές της σχολής που σάρωσαν τα μετάλλια με 4 χρυσά, 4 αργυρά και 1 χάλκινο και απέδειξαν ότι έχουν το υψηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης.

 34.jpgstudents.jpg

Εκπαιδευτικές επισκέψεις

Στα πλαίσια των επιμορφωτικών της προγραμμάτων για τους σπουδαστές όλων των ειδικοτήτων της, η CHEF D’OEUVRE διοργανώνει κατά τη διάρκεια της σπουδαστικής περιόδου επισκέψεις ειδικού ενδιαφέροντος σε εργοστάσια τροφίμων και επαγγελματικού εξοπλισμού, οινοποιεία και αποστακτήρια, ξενοδοχειακές και εστιατοριακές μονάδες, catering,εργαστήρια ζαχαροπλαστικής και αρτοποίας.

Στις επισκέψεις αυτές οργανώνονται ξεναγήσεις από τους υπεύθυνους των μονάδων και τους συνοδούς καθηγητές της Σχολής, με αναλυτικές επεξηγήσεις γύρω από τον τρόπο  λειτουργίας και διαχείρισής τους.
Οι ενδιαφέρουσες αυτές ξεναγήσεις δίνουν τη δυνατότητα στους σπουδαστές να συνομιλήσουν με τους chef και τους υπευθύνους των επισιτιστικών τμημάτων, να συζητήσουν τυχόν απορίες τους και να δουν στην πράξη τη λειτουργία όλων των τμημάτων προετοιμασίας και παραγωγής.

Υποτροφίες και Βραβεύσεις

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών και Βραβεύσεων της CHEF D’OEUVRE, δημιουργήθηκε με σκοπό να υποστηρίζει και να δίνει κίνητρα στους αριστούχους μαθητές, με θέληση για μόρφωση, να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να προχωρούν στοχεύοντας ακόμα πιο ψηλά, με την ουσιαστική βοήθεια και συμπαράσταση της Σχολής τους.
Οι αριστεύσαντες σπουδαστές στην ειδικότητά τους, λαμβάνουν κάθε χρόνο από τη  Διεύθυνση της CHEF D’OEUVRE, υποτροφία για Μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών, ως επιβράβευση των προσπαθειών τους.

Έκθεση Καλλιτεχνικών Δημιουργιών των σπουδαστών

Σε ειδικό χώρο στις εγκαταστάσεις της CHEF D’OEUVRE, λειτουργεί μόνιμη έκθεση δημιουργιών καλλιτεχνικής μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας των σπουδαστών. Η Έκθεση περιλαμβάνει επίσης έργα σπουδαστών που έχουν διακριθεί και βραβευθεί σε διαγωνισμούς καλλιτεχνικής και δημιουργικής γαστρονομίας.