Ζαχαροπλαστική / Αρτοποιία

Print This Post/Page

Διάρκεια φοίτησης 2 έτη.

Η Ζαχαροπλαστική είναι µία πολύ εξειδικευµένη και απαιτητική Τέχνη γιατί πρέπει να συνδυάζει την καλλιτεχνία µε την άριστη γεύση και τη µαζική παραγωγή µε τη σταθερή και καλή ποιότητα.σχολη ζαχαροπλαστικης, μαθηματα ζαχαροπλαστικηςΤο γεγονός επίσης ότι η Ζαχαροπλαστική πρέπει να ακολουθεί τις σύγχρονες απαιτήσεις για πιο υγιεινή και διαιτητική διατροφή, αλλά και για όµορφη παρουσίαση των παρασκευασµάτων, την κάνει να ξεχωρίζει στο χώρο των γαστρονοµικών τεχνών.

Οι επαγγελµατίες τεχνίτες ζαχαροπλάστες είναι από τους πλέον περιζήτητους και υψηλά αµειβόµενους.

Είναι δε πραγµατικά λίγοι εκείνοι που έχουν την δυνατότητα να διδάξουν σωστά και υπεύθυνα σε νέους υποψήφιους επαγγελµατίες τη Ζαχαροπλαστική Τέχνη.

Tα µαθήµατα που διδάσκονται στο Tµήµα Zαχαροπλαστικής είναι:

σχολη ζαχαροπλαστικης, μαθηματα ζαχαροπλαστικης

Η σχολή ζαχαροπλαστικής CHEF D’ OEUVRE είναι από τα λίγα εξειδικευµένα Κέντρα Εκπαίδευσης της Ζαχαροπλαστικής Τέχνης, όχι µόνο στην Ελλάδα αλλά και στον Ευρωπαϊκό χώρο.

Οι σπουδαστές καθοδηγούµενοι από ένα επιτελείο καταξιωµένων και εξειδικευµένων καθηγητών και µε πρωτοποριακό πρόγραµµα σπουδών και εργαστηριακών εφαρμογών, εκπαιδεύονται σε όλο το φάσµα της Ζαχαροπλαστικής: Κλασικής, ∆ιεθνούς και Ελληνικής Παραδοσιακής, καθώς επίσης µαθαίνουν τη σύγχρονη ∆ιαιτητική Ζαχαροπλαστική και τις τεχνικές ∆ιακοσµητικής και Καλλιτεχνικής Ζαχαροπλαστικής.

zax1.jpg zax2_1.JPG

Μάθηµα ξεχωριστό αποτελεί η Αρτοποιία, όπου οι σπουδαστές γίνονται γνώστες της τεχνολογίας των τροφίµων, της µηχανικής αλεύρων και της επεξεργασίας νέων υλικών, τεχνικών και µεθόδων της σύγχρονης και παραδοσιακής αρτοποιίας. Για σπουδαστές που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν μόνο  Αρτοποιία η φοίτηση διαρκεί 7 μήνες, από τον Νοέμβριο έως και τον Μάιο.

Επίσης οι σπουδαστές διδάσκονται την κρύα κουζίνα και τη λεγόµενη αλµυρή ζαχαροπλαστική, για να είναι σε θέση να καλύψουν τις σύγχρονες απαιτήσεις των ζαχαροπλαστείων, τα οποία αναλαµβάνουν την κάλυψη δεξιώσεων και άλλων υπηρεσιών τροφοδοσίας (catering).

P3010262.JPG zax3.jpg

Στα εργαστήρια της CHEF D’ OEUVRE εκτός από φανταστικά καλλιτεχνήματα δημιουργούμε τους αυριανούς “Μάστορες” της Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στα 210 8237758 & 210 8231935.