Ταλιατέλες με γλυκές πιπεριές και γαρίδες με sauce αρωματισμένη με ούζο

Επιστροφή στις: Συνταγές της σχολής

Χρόνος προετοιμασίας : 30΄
Χρόνος βρασίματος των ζυμαρικών : 8΄-10΄

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ

ΥΛΙΚΑ ΒΑΣΗΣ
·    Ταλιατέλες         640γρ
·    Βούτυρο         80γρ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ
·    Γαρίδες        600γρ
·    Σκόρδο        3 σκελίδες
·    Κύμινο         10γρ
·    Ούζο             60ml
·    Ελαιόλαδο         60ml

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
·    Πιπεριές κόκκινες     2τεμ.
·    Πιπεριές κίτρινες     2τεμ.
·    Κάπαρη         20γρ
·    Πράσινο πιπέρι
(διατηρημένο σε υγρό) 20γρ
·    Ούζο             50ml
·    Κρέμα γάλακτος     400ml
·    Παρμεζάνα
φρεσκοτριμμένη    160γρ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΡΥΚΕΥΣΗΣ
·    Αλάτι ψιλό
·    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ  ΓΑΡΙΔΩΝ
1)    Ξεπλύνετε τις γαρίδες, αφαιρέστε τα κεφάλια τους και καθαρίστε τις. Αφαιρέστε το μαύρο αντεράκι στη ράχη τους.
2)    Τοποθετήστε τις σε ένα βαθύ σκεύος.
3)    Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τις σκελίδες σκόρδου.
4)    Αλατοπιπερώστε τις γαρίδες. Πασπαλίστε τις με κύμινο και με το ψιλοκομμένο σκόρδο.
5)    Περιχύστε τις με ελαιόλαδο και ούζο.
6)    Αφήστε τις να μαριναριστούν για μισή ώρα.

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΙΠΕΡΙΩΝ
7)    Πλύνετε, σκουπίστε και αποφλοιώστε τις πιπεριές με τη βοήθεια του αποφλοιωτή.
8)    Αφαιρέστε το κοτσάνι και τα σπόρια.
9)    Κόψτε τις κατά μήκος σε 3 ή 4 κομμάτια.
10)    Αφαιρέστε την άσπρη ψίχα, αν υπάρχει.
11)    Κόψτε τις πιπεριές σε λωρίδες

ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
12)    Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο.
13)    Σοτάρετε τις πιπεριές σε χαμηλή φωτιά.
14)    Προσθέστε τις γαρίδες με τη μαρινάτα και την κάπαρη.
15)    Ανακατέψτε και σοτάρετε για λίγα λεπτά.
16)    Σβήστε με ούζο.
17)    Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το πράσινο πιπέρι (χωρίς τα υγρά του).
18)    Ανακατέψτε ελαφρώς.
19)    Ελέγξτε το αλατοπίπερο.
20)    Αποσύρετε από τη φωτιά.
21)    Κρατήστε τη γαρνιτούρα ζεστή.

ΒΡΑΣΤΕ ΤΙΣ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ
22)    Βυθίστε τις σε μεγάλη ποσότητα αλατισμένου νερού που βράζει, στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο λάδι.
23)    Ελέγχετε συχνά το βαθμό βρασίματος των ζυμαρικών.
24)    Βράστε τα al dente και σταματήστε το βρασμό προσθέτοντας κρύο νερό.
25)    Στραγγίστε τις ταλιατέλες και ξεβγάλετε τις με καυτό νερό για να μην κρυώσουν.
26)    Προσθέστε 80γρ βούτυρο.
27)    Ανακατέψτε μαλακά για να βουτυρώσετε παντού τις ταλιατέλες.

ΓΙΑ ΤO ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΙΑΤΟΥ
28)    Ενώστε τις ταλιατέλες με τη γαρνιτούρα.
29)    Αν η sauce της γαρνιτούρας έχει πήξει πολύ, αραιώστε την με λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν οι ταλιατέλες.
30)    Ανακατέψτε μαλακά για να ενωθούν τα υλικά.
31)    Σερβίρετε αμέσως, συνοδεύοντας σε ξεχωριστό σκεύος φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.