Σαλάτα πιπεριάς a la Catalane (α λα Καταλάν)

Επιστροφή στις: Συνταγές της σχολής

Χρόνος προετοιμασίας : 30΄
Χρόνος παρασκευής : 30΄

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

ΥΛΙΚΑ ΒΑΣΗΣ

·    Πιπεριές κόκκινες μεγάλες         6τεμ.
·    Φιλέτα αντσούγιας διατηρημένα
στο αλάτι                12κομ
·    Ελιές μαύρες μικρές             20-25
·    Αυγά (ολόκληρα)            4
·    Ελαιόλαδο                 50ml
·    Ξύδι λευκό                 30ml
·    Φρέσκος βασιλικός            ½ ματσάκι

ΥΛΙΚΑ ΚΑΡΥΚΕΥΣΗΣ

·    Αλάτι ψιλό
·    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
·    Ρίγανη αποξηραμένη

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1)    Ξαλμυρίστε τις αντσούγιες και ξεπλύνετε τις πολύ καλά με κρύο νερό.
2)    Τοποθετήστε τις σε ένα σκεύος και περιχύστε τις με το λευκό ξύδι.    Αφήστε τις να μαριναριστούν για 3΄-4΄.
3)    Στραγγίστε τις και σκουπίστε τις με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΙΠΕΡΙΩΝ
4)    Πλύνετε και σκουπίστε τις πιπεριές.
5)    Τοποθετήστε τις σε ταψί και βάλτε τις σε ζεστό προθερμασμένο φούρνο σε θερμοκρασία 270 βαθμούς μέχρι να αρχίσει να μαυρίζει το δέρμα. Υπολογίστε περίπου 30΄.
6)    Αποσύρετε τις από το φούρνο, τυλίξτε τις μια-μια σε αλουμινόχαρτο και αφήστε τις να κρυώσουν.
7)    Κατόπιν αφαιρέστε τους το δέρμα και τα σπόρια.
8)    Κόψτε τις σε μακριές λωρίδες. Αλατίστε τις και περιχύστε τις με ελαιόλαδο.

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΥΓΩΝ
9)    Βράστε τα αυγά σφιχτά. Κόψτε τα στα τέσσερα.

ΣΤΗΣΙΜΟ ΣΑΛΑΤΑΣ
10)    Ψιλοκόψτε το βασιλικό. Αφήστε ένα κλωναράκι για διακόσμηση.
11)    Σε μια πιατέλα στρώστε τις λωρίδες από τις πιπεριές και τα φιλετάκια αντσούγιας.
12)    Στολίστε με τα κομμάτια αυγών και τις ελίτσες.
13)    Πασπαλίστε με το φρέσκο βασιλικό και τη ρίγανη.
14)    Περιχύστε με ελαιόλαδο. Διακοσμήστε με το κλωναράκι βασιλικού.