Σαλάτα με φακές και χωριάτικο λουκάνικο

Επιστροφή στις: Συνταγές της σχολής

Χρόνος προετοιμασίας : 20΄
Χρόνος παρασκευής : 30΄

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ

ΥΛΙΚΑ ΒΑΣΗΣ
·    Φακές            500γρ
·    Κρεμμύδια         1τεμ.
·    Σκόρδα         2 σκελίδες
·    Δαφνόφυλλα         3
·    Ελαιόλαδο        80ml

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
·    Πιπεριά κόκκινη    1
·    Κρεμμύδια κόκκινα    1
·    Χωριάτικο λουκάνικο
·    Μαϊντανός φρέσκος    1 ματσάκι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ
·    Ελαιόλαδο         120ml
·    Βαλσαμικό ξύδι    80ml

ΥΛΙΚΑ ΚΑΡΥΚΕΥΣΗΣ
·    Αλάτι ψιλό
·    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΑΚΕΣ
1)    Βράστε τις φακές σε μια μεγάλη ποσότητα νερού. Αποσύρετε τις από τη φωτιά και στραγγίστε τις.
2)    Καθαρίστε, πλύνετε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι.
3)    Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τις σκελίδες σκόρδου.
4)    Τσιγαρίστε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ρίξτε τις φακές, τα σκόρδα, τα δαφνόφυλλα. Αλατοπιπερώστε .
5)    Σοτάρετε τις για λίγα λεπτά. Αποσύρετε τις από τη φωτιά και αφήστε τις να κρυώσουν. Αφαιρέστε τα δαφνόφυλλα.

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑΣ
6)    Καθαρίστε, πλύνετε και κόψτε σε ροδέλες το κρεμμύδι.
7)    Πλύνετε, σκουπίστε και κόψτε σε λωρίδες την πιπεριά.
8)    Πλύνετε, στεγνώστε και ψιλοκόψτε το μαϊντανό.

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ
9)    Σε ένα βαθύ ανοξείδωτο σκεύος ενώστε το βασλαμικό ξύδι με το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε, αλατοπιπερώστε και προσθέστε το μαϊντανό.
10)    Κόψτε το χωριάτικο λουκάνικο σε κομματάκια και τηγανίστε το σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να προσθέσετε λάδι.
11)    Σε μια σαλατιέρα ενώστε τις φακές με τα υλικά της γαρνιτούρας και το λουκάνικο.
12)    Περιχύστε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ.
13)    Σερβίρετε τη σαλάτα χλιαρή ή κρύα.