Σαλάτα με ρόκα και μυζήθρα

Επιστροφή στις: Συνταγές της σχολής

Χρόνος παρασκευής : 20΄

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

·    Σαλάτα ρόκα        2 ματσάκια
·    Ντομάτες λιαστές    100γρ
·    Μυζήθρα σκληρή    100γρ
·    Πιπεριά κόκκινη    1τεμ.
·    Σουσάμι άσπρο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΜΕΛΙΟΥ
·    Ξύδι βαλσάμικο    60ml
·    Ελαιόλαδο        120ml
·    Μέλι            20γρ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΡΥΚΕΥΣΗΣ
·    Αλάτι ψιλό
·    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1)    Πλύνετε και στεγνώστε τη ρόκα
2)    Κρατήστε τα φυλλαράκια και πετάξτε τα κοτσανάκια
3)    Με έναν αποφλοιωτή σχηματίστε φλοίδες από τη μυζήθρα
4)    Πλύνετε, σκουπίστε και κόψτε την πιπεριά σε ροδέλες
5)    Στραγγίστε τις λιαστές ντομάτες και κόψτε τις σε λωρίδες

ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ
6)    Σε ένα βαθύ σκεύος ενώστε το μέλι και το βαλσαμικό ξύδι. Ανακατέψτε προσθέτοντας σιγά-σιγά το ελαιόλαδο
7)    Αλατοπιπερώστε τη βινεγκρετ

ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΣΑΛΑΤΑΣ
8)    Στήστε τα φύλλα ρόκας μαζί με τις ροδέλες πιπεριάς στα πιάτα
9)    Προσθέστε τις λωρίδες λιαστής ντομάτας και τις φλοίδες της μυζήθρας
10)    Περιχύστε με τη βινεγκρέτ μελιού και πασπαλίστε με το σουσάμι.
11)    Σερβίρετε αμέσως.