Σαλάτα με παντζάρια, μοτσαρέλα και πολύχρωμη βινεγκρέτ

Επιστροφή στις: Συνταγές της σχολής

Χρόνος προετοιμασίας : 25΄
Χρόνος παρασκευής : 35΄

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

·    Φρέσκα παντζάρια (5-6 μικρά)    700γρ
·    Μοτσαρέλα                300γρ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ
·    Πιπεριά κόκκινη             ½
·    Κρεμμυδάκια φρέσκα            1τεμ.
·    Βρασμένα παντζάρια             1τεμ.
·    Δυόσμος φρέσκος             ½ ματσάκι
·    Μαϊντανός φρέσκος            ½ ματσάκι
·    Ελαιόλαδο                 120ml
·    Βαλσαμικό ξύδι             80ml

ΥΛΙΚΑ ΚΑΡΥΚΕΥΣΗΣ
·    Αλάτι ψιλό
·    Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ
1)    Πλύνετε και στεγνώστε τα παντζάρια
2)    Τυλίξτε το καθένα ξεχωριστά σε αλουμινόχαρτο και βάλτε τα να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά
3)    Όταν τα αποσύρετε από το φούρνο, αφήστε τα για λίγο να κρυώσουν για να μπορούν να δουλεύονται
4)    Καθαρίστε τα και κόψτε τα σε λεπτές φετούλες

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑΣ
5)    Κόψτε την σε λεπτές φέτες με το ειδικό σκεύος, δώστε της σχήμα στρογγυλό.

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ
6)    Καθαρίστε, πλύνετε, σκουπίστε και ψιλοκόψτε το φρέσκο κρεμμυδάκι
7)    Κόψτε την κόκκινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες.
8)    Πλύνετε, στεγνώστε και ψιλοκόψτε τα αρωματικά φυτά .
9)    Καθαρίστε το βρασμένο παντζάρι και κόψτε το στη μέση.
10)    Κόψτε το μισό σε λωρίδες όμοιο με αυτό της κόκκινης πιπεριάς και το άλλο μισό περάστε το από το μπλέντερ και πάρτε την κρέμα του.
11)    Σε ένα βαθύ ανοξείδωτο σκεύος βάλτε το ξύδι και το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε τα και προσθέστε τα παραπάνω υλικά.
12)    Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά

ΣΤΗΣΙΜΟ ΠΙΑΤΟΥ
13)Στήστε στα πιάτα κυκλικά τις ροδέλες παντζαριού και μοτσαρέλας και πασπαλίστε με την πολύχρωμη βινεγκρετ.