Σαλάτα Ceaser (Καίσαρα)

Επιστροφή στις: Συνταγές της σχολής

Χρόνος παρασκευής : 20΄

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ

ΥΛΙΚΑ ΒΑΣΗΣ
·    Κατσαρό μαρούλι        1
·    Φιλέτα αντσούγιας        6
·    Κρουτόν σκόρδου
·    Παρμεζάνα             100γρ
·    Ελαιόλαδο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ MAYONNAISE
ΣΚΟΡΔΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ
·    Αυγά  (κρόκος)        1
·    Σκόρδο             1 σκελίδα
·    Λεμόνι (χυμός)        ½
·    Φιλέτα αντσούγιας         3
·    Μουστάρδα             20γρ
·    Ελαιόλαδο             180ml
·    Φρέσκος μαϊντανός        ½ ματσάκι

ΥΛΙΚΑ ΚΑΡΥΚΕΥΣΗΣ
·    Αλάτι ψιλό
·    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1)    Πλύνετε, στεγνώστε και ψιλοκόψτε το μαϊντανό.

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ SAUCE MAYONNAISE
2)    Στο μπολ ενός μίξερ ενώστε τον κρόκο αυγού, τη μουστάρδα, τη σκελίδα σκόρδου (καθαρισμένη και ελαφρώς πατημένη με το χέρι), το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και τις ανστούγιες.
3)    Ενώ δουλεύετε τη sauce στο μίξερ, ρίξτε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο.
4)    Αλατοπιπερώστε τη  sauce.Προσοχή στο αλάτι, γιατί οι αντσούγιες είναι αλμυρές.
5)    Κρατήστε τη sauce σε ένα ανοξείδωτο σκεύος.

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΑΛΑΤΑΣ
6)    Πλύνετε και στεγνώστε τα φύλλα μαρουλιού.
7)    Κόψτε τα σε μεγάλα κομμάτια με τα χέρια σας.
8)    Στρώστε τα σε μια πιατέλα σαλάτας.
9)    Χοντροτρίψτε την παρμεζάνα και πασπαλίστε πάνω στα φύλλα μαρουλιού.
10)    Προσθέστε στη σαλάτα τα κρουτόν σκόρδου και τα φιλετάκια αντσούγιας.
11)    Περιχύστε με τη sauce mayonnaise και σερβίρετε.