Ρολά σολωμού με κρέμα τυριών και αλμύρα

Επιστροφή στις: Συνταγές της σχολής

Χρόνος παρασκευής: 30΄

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

Υλικά Βάσης
·    Καπνιστός σολομός    400gr
(κομμένος σε μακριές λεπτές φέτες)

Υλικά για τη κρέμα τυριών
·    Ανθότυρο        100gr
·    Φέτα             100gr
·    Κατίκι Δομοκού    150gr
·    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
·    Γλυκιά πάπρικα σε σκόνη
·    αλμύρα

Υλικά για τη sauce
·    Ηλιέλαιο        100ml
·    Soya sauce        50ml
·    Sauce Worcestershire    3ml

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ετοιμασία της κρέμας τυριών
1)    Λιώστε τη φέτα με ένα πιρούνι.
2)    Σε ένα βαθύ σκεύος ενώστε τη λιωμένη φέτα, το ανθότυρο και το κατίκι Δομοκού.
3)    Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.
4)    Ψιλοκόψτε μια φέτα καπνιστού σολομού.
5)    Προσθέστε τον ψιλοκομμένο σολομό  στο σκεύος των τυριών, πασπαλίστε με το πιπέρι και τη σκόνη πάπρικας.

Ετοιμάστε τα ρολά σολομού
6)    Στρώστε μια-μια τις φέτες καπνιστού σολομού.
7)    Στη μια άκρη απλώστε λίγη από την κρέμα τυριών και ρολάρετε τις φέτες σολομού. Τοποθετήστε στο ψυγείο για 1 ώρα, για να σφίξει η κρέμα τυριών.

Ετοιμάστε τη sauce
8)    Ενώστε το λάδι με τη sauce σόγιας και τη sauce Worcestershire.
9)    Ανακατέψτε καλά με ένα πιρούνι

Στήσιμο πιάτου
10)     Κόψτε τα ρολά του σολομού και σερβίρετε περιχύνοντας με τη sauce.