Πατατοσαλάτα με σολομό

Επιστροφή στις: Συνταγές της σχολής

Χρόνος προετοιμασίας : 15΄
Χρόνος παρασκευής : 25΄

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
1)    Πλύνετε και βράστε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό.
2)    Κατόπιν στραγγίστε τις και αφήστε τις να κρυώσουν λίγο.
3)    Ξεφλουδίστε τις και κόψτε τις μισές σε λεπτές ροδέλες και τις άλλες μισές σε μικρά κυβάκια.

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΥΛΙΚΩΝ
4)    Καθαρίστε και πλύνετε τα κρεμμύδια.
5)    Κόψτε το ένα σε λεπτές ροδέλες και ψιλοκόψτε το άλλο.
6)    Κόψτε τη μισή ποσότητα του καπνιστού σολομού με τη βοήθεια κουπ-πατ σε ροδέλες ίδιες περίπου με αυτές της πατάτας. Κόψτε τον άλλο μισό σε μικρά κυβάκια.
7)    Σε ένα βαθύ σκεύος ενώστε τα κυβάκια πατάτας, τα κυβάκια σολομού και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
8)    Πλύνετε, στεγνώστε και ψιλοκόψτε τον άνηθο.

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ SAUCE
9)    Ετοιμάστε μια sauce με τους κρόκους των αυγών, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.
10)    Καρυκεύστε τη sauce με αλάτι, πιπέρι, λίγες σταγόνες Tabasco και λίγες σταγόνες Worcestershire.
11)    Ενώστε τη sauce με τη μισή ποσότητα από τον ψιλοκομμένο άνηθο και ανακατέψτε απαλά.

ΣΤΗΣΙΜΟ ΠΙΑΤΟΥ
12)    Στο κέντρο κάθε πιάτου στήστε λίγο από το παραπάνω μείγμα.
13)    Στολίστε γύρω-γύρω με τις ροδέλες σολομού, πατάτας και κρεμμυδιού.
14)    Περιχύστε με τη sauce και πασπαλίστε με πάπρικα και ψιλοκομμένο άνηθο.