Παρφέ σοκολάτας με μέλι σε φωλιά από κανταϊφι και σάλτσα σοκολάτας

Επιστροφή στις: Συνταγές της σχολής

Υλικά για το παρφέ σοκολάτας
v    5 κρόκους
v    150 gr. μέλι
v    βανίλια στρώμα μια δόση
v    300 gr. Κρέμα γάλακτος ελαφρώς χτυπημένη
v    160 gr. Σοκολάτα μαύρη 58% κακάο λιωμένη
v    75 gr. Σοκολάτα κομμένη κομματάκια
v    100 gr. Παγωτό σοκολάτα έτοιμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε το μέλι και το ρίχνουμε στους κρόκους, τα χτυπάμε να φουσκώσουν. Ρίχνουμε την βανίλια και την σοκολάτα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την τρίμμενη σοκολάτα. Τέλος ρίχνουμε και το παγωτό σοκολάτα μέσα και ανακατεύουμε καλά. Το βάζουμε στην κατάψυξη.

Φωλιά κανταΐφι
v    150 gr. κανταΐφι
v    λίγο φρέσκο βούτυρο λιωμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τρίβουμε το κανταΐφι καλά να ξεκολλήσουν οι ίνες. Παίρνουμε ένα μπολ μικρό και βάζουμε το κανταΐφι από μέσα προς τα έξω φτιάχνοντας μια φωλιά. Ρίχνουμε το βούτυρο προσεκτικά επάνω στο κανταΐφι και το ψήνουμε στο φούρνο.

Σάλτσα σοκολάτας
v    100 gr. Κρέμα γάλακτος
v    150 gr. Σοκολάτας
v    1 κουταλιά μέλι του γλυκού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε την κρέμα. Κόβουμε την σοκολάτα μικρά κομμάτια και την ρίχνουμε μέσα στην κρέμα. Τέλος ρίχνουμε και το μέλι.

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ:
Βάζουμε την φωλιά στο πιάτο. Βγάζουμε το παρφέ και κόβουμε μια μεγάλη μπάλα. Την βάζουμε μέσα στη φωλιά και επάνω ρίχνουμε την σάλτσα σοκολάτας.