Ντομάτες γεμιστές με κατσικίσιο μαλακό τυρί και tapenade

Επιστροφή στις: Συνταγές της σχολής

Χρόνος Προετοιμασίας: 20΄

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ

Υλικά βάσης
·    ντοματούλες grappe         12
·    μαλακό κατσικίσιο τυρί     350gr

Άλλα Υλικά
·    ελαιόλαδο              100ml
·    φρέσκος μαϊντανός         ½ ματσάκι
·    φρέσκο σχοινόπρασο         ½ ματσάκι
·    echalotes (είδος μικρού κρεμμυδιού) 1
·    θυμάρι                 ½ κουταλάκι
·    tapenade(πολτός ελιάς)     80gr
·    ξύδι βαλσάμικο         10ml

Υλικά Καρύκευσης
·    αλάτι
·    φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά Διακόσμησης
·    ελιές μαύρες ψιλοκομμένες     10

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1)    Πλύντε και σκουπίστε τις ντομάτες.
2)    Κόψτε από ένα καπελάκι και αδειάστε τις προσεκτικά με ένα κουταλάκι.
3)    Τοποθετήστε τις αναποδογυρισμένες σε ένα ταψί και αφήστε τις να στραγγίξουν.
4)    Πλύντε και στεγνώστε τα αρωματικά φυτά, ψιλοκόψτε τα.
5)    Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα echalotes.
6)    Λιώνετε με ένα πιρούνι το κατσικίσιο τυρί και ενώστε το σε ένα βαθύ σκεύος με τα ψιλοκομμένα echalotes και 5ml ελαιόλαδο.
7)    Χωρίστε το μείγμα του τυριού σε 2 ίσα μέρη.
8)    Ενώστε το ένα μέρος με την tapenade και το άλλο με τα ψιλοκομμένα αρωματικά φυτά.
9)    Ετοιμάστε μια βινεγκρέτ με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και λίγο βαλσαμικό ξύδι.
10)     Αλατοπιπερώστε.
11)     Αλατοπιπερώστε το εσωτερικό κάθε ντομάτας.
12)     Γεμίστε τις ντομάτες με μια κουταλιά από μείγμα τυρί-tapenade και συνεχίστε με μια κουταλιά τυρί-αρωματικά.
13)     Τοποθετήστε τις στο πιάτο για σερβίρισμα.
14)     Στολίστε τις με κυβάκια από μαύρες ελιές και περιχύστε τις με τη βινεγκρέτ.