Μους Λευκής Σοκολάτας με καφέ και ρούμι με μπισκότο αμύγδαλου και σοκολάτα φύλλο

Επιστροφή στις: Συνταγές της σχολής

Υλικά για του μους καφέ
v    125 gr. Κρέμα γάλακτος
v    250 gr. Σοκολάτα άσπρη
v    300 gr. Σαντιγί ελαφρώς χτυπημένη
v    6 gr. Ζελατίνη – 4 φύλλα μικρά
v    1 κουταλιά του γλυκού Νες καφέ
v    45 gr. ρούμι μαύρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος. Μαλακώνουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό. Κόβουμε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Μόλις το γάλα βράσει το τραβάμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα ανακατεύοντας καλά να λιώσει η σοκολάτα. Λιώνουμε τις ζελατίνες στην φωτιά και τις ρίχνουμε στο γάλα. Διαλύουμε τον καφέ στο ρούμι και τα ρίχνουμε στο μείγμα της σοκολάτας. Τέλος ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας μέσα στη σαντιγί και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη για λίγο.

Υλικά για το μπισκότο αμυγδάλου
v    250 gr. Αμύγδαλο φυλλέ
v    300 gr. Ζάχαρη
v    1 λεμόνι ξύσμα
v    50 gr. αλεύρι Νο 2
v    βανίλια μια δόση
v    50 gr. Βούτυρο λιωμένο
v    100 gr.ασπράδια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και τα ανακατεύουμε καλά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο από το μείγμα και το ρίχνουμε στο ταψί. Το απλώνουμε με το κουτάλι να γίνει λεπτό και στρογγυλό. Το ψήνουμε στους 160 βαθμούς μέχρι να γίνει λίγο σκούρο κίτρινο. Το βγάζουμε και το ακουμπάμε επάνω σε ένα μπολ για να πάρει το σχήμα.

Για την σοκολάτα φύλλο
v    300 gr. Σοκολάτα 58% κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει την ανακατεύουμε συνεχώς, την βάζουμε σε κρύο μπεν μαρί και την ανακατεύουμε μέχρι να γίνει από ζεστή – χλιαρή. Δεν σταματάμε να την ανακατεύουμε. Τέλος κόβουμε δύο στρογγυλές λαδόκολλες και ρίχνουμε την σοκολάτα επάνω. Την στρώνουμε με ένα μαχαίρι και την αφήνουμε να παγώσει, λίγο μετά ακουμπάμε το φύλλο επάνω σε ένα μπολ αναποδογυρισμένο να πάρει το σχήμα. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Τέλος ξεκολλάμε το χαρτί και είναι έτοιμο.

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ:
Σε ένα πιάτο ρίχνουμε λίγη λιωμένη σοκολάτα. Παίρνουμε το σοκολατένιο μπολ και το κολλάμε επάνω στη σοκολάτα όρθιο. Το ίδιο κάνουμε και με το μπισκότο. Βγάζουμε την κρέμα από την κατάψυξη και με τη βοήθεια ενός κουταλιού για παγωτό βγάζουμε μια μπάλα και την βάζουμε επάνω στο μπισκότο.