Γαρίδες με αβοκάντο και μήλο

Επιστροφή στις: Συνταγές της σχολής


Χρόνος παρασκευής: 30΄

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

Υλικά Βάσης
·    Γαρίδες ολόκληρες    400gr
·    Αβοκάντο        2
·    Μήλα            2
·    Λεμόνι (χυμός)    1
·    Φύτρες φασολιών    100gr
·    Κονιάκ            100ml
·    Ελαιόλαδο        20ml

Υλικά για τη sauce
·    Μουστάρδα        20gr
·    Λάδι            20ml
·    Ξύδι            20ml
·    Κονιάκ            10ml
·    Ketchup        20ml
·    Tabasco        λίγες σταγόνες

Υλικά καρύκευσης
·    Αλάτι
·    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
·    Πιπέρι καγιέν

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1)    Πλύντε, καθαρίστε, αφαιρέστε το αντεράκι και σκουπίστε τις γαρίδες.
2)    Αλατοπιπερώστε, πασπαλίστε με πιπέρι καγιέν και σοτάρετέ τις στο ελαιόλαδο.
3)    Όταν ροδίσουν, αποσύρετέ τις από τη φωτιά και τοποθετήστε τις σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Ετοιμασία του αβοκάντο και των μήλων
4)    Πλύντε, σκουπίστε και κόψτε τα μήλα σε μικρά κυβάκια.
5)    Καθαρίστε, αφαιρέστε τα κουκούτσια και κόψτε την πούλπα του αβοκάντο σε μικρά κυβάκια,όμοια με αυτά των μήλων.
6)    Ενώστε τα μήλα με το αβοκάντο σε ένα βαθύ σκεύος, περιχύστε τα με το χυμό λεμονιού και προσθέστε τη φύτρα φασολιών.
7)    Αλατοπιπερώστε και περιχύστε με το κονιάκ και λίγο ελαιόλαδο.
8)    Σκεπάστε το σκεύος με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο

Ετοιμάστε τη sauce
9)    Σε ένα βαθύ σκεύος ενώστε τη μουστάρδα, το ξύδι και αλατοπιπερώστε.
10)    Προσθέστε σιγά-σιγά το λάδι ενώ συνεχίζετε το χτύπημα.
11)    Στο τέλος προσθέστε το κονιάκ και το ketchup.
12)    Τελειώστε με λίγες σταγόνες Tabasco.

Στήσιμο πιάτου
13)    Τοποθετήστε το μείγμα αβοκάντο στο κέντρο του πιάτου.
14)    Στολίστε με τις γαρίδες και περιχύστε με τη sauce