DIP με παρμεζάνα, κάπαρη και βασιλικό

Επιστροφή στις: Συνταγές της σχολής


Χρόνος προετοιμασίας : 10΄
Χρόνος παρασκευής : 1 ώρα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 400 ΓΡ. DIP

ΥΛΙΚΑ ΒΑΣΗΣ
·    Μασκαρπόνε            300γρ
·    Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα    60γρ
·    Κάπαρη            50γρ
·    Φρέσκο βασιλικό        ½ ματσάκι

ΥΛΙΚΑ ΚΑΡΥΚΕΥΣΗΣ
·    Αλάτι
·    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
·    Πιπέρι καγιέν

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1)    Πλύνετε, στεγνώστε και ψιλοκόψτε το βασιλικό.
2)    Στραγγίστε καλά την κάπαρη και ψιλοκόψτε την.
3)    Σε ένα βαθύ σκεύος ενώστε το μασκαρπόνε με τη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και ανακατέψτε με ξύλινο κουτάλι.
4)    Προσθέστε την ψιλοκομμένη κάπαρη και το βασιλικό.
Αλατοπιπερώστε .
5)    Πασπαλίστε με το πιπέρι καγιέν.
6)    Σκεπάστε το σκεύος με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε το στο ψυγείο για 1 ώρα.
7)    Σερβίρετε με φρυγανισμένο ψωμί ή crackers με μπαχαρικά.